Crypto currencies en blockchain zijn de toekomst - BeursAccent

Ga naar de inhoud
Verdere services
72.492 Bitcoin miljonairs in december 2020...en U


Slechts 1,3 procent van alle mensen op aarde bezit bitcoin. Dat kan technisch niet meer dan een ruwe schatting zijn, en ook zij die al is het maar voor één dollar aan BTC in hun wallet hebben, zijn hier meegeteld. In 2009 pas werd deze grootste en oudste digitale munt gecreëerd, en toen was ze slechts cijfers achter de komma waard.

De eerste koers die je nauwelijks met een vergrootglas kon zien, dateert van 2010, en dat was 0,0008 dollar.

In december 2013 was bitcoin nog altijd piepklein en zeer laag genoteerd, maar was toch 1,124 dollar waard. Het betekende een stijging van 140.000 procent.

Vier jaar later, we schrijven dan december 2017, was dat 20.089 dollar. Dat leest u goed: elke dollar belegd in bitcoin, BTC, ging op vier jaar nog eens maal 20.000.

Is het een wonder dat met zulke waanzinnige stijgingen in zo´n relatief korte periode er tienduizenden dollarmiljonairs geboren werden? 72.492 dollarmiljonairs om precies te zijn. Wie had daar niet willen bij zijn, wie had daar niet dolgraag aan deelgenomen…

Bitcoin is dan ook de meest succesvolle belegging in de geschiedenis.


De meest succesvolle belegging ooit.
Succesvoller dan aandelen, obligaties, vastgoed, olie, goud, uranium en alle andere commodities. Niets dat zelfs maar in de buurt komt van de koersstijging van BTC.

En dat heeft verschillende redenen, waarvan de belangrijkste wel is: van bitcoin komen er elke vier jaar minder op de markt beschikbaar. Terwijl er aan fiatmunten (dollars, euro´s, yen,...) steeds meer op de markt komen. Dit gebeurt al vele jaren, lang voor de Corona steunmaatregelen van 2020 die tot geld - ook en vooral dollars - bijdrukken leiden. De dollar als (voorlopig nog) wereldreservemunt wordt almaar minder waard en is inflatoir. Terwijl bitcoin - en de meeste altcoins - deflatoir is; er komen er almaar minder bij, ergo de munt wordt steeds waardevoller. Dat is in een notendop de belangrijkste verklaring.

Back to the future

Bitcoin, BTC, dat van 0,0008 dollar naar 28.000 dollar gaat (29 december 2020), dat is het verleden. Vandaag staan we aan het begin van een nieuw jaar. 2021. Een nieuw jaar aanvangen betekent meestal ook de beleggingsportefeuille herschikken. Waarom daar niet voor een bepaald percentage bitcoin aan toevoegen? Er bestaan trouwens tal van altcoins, alternatieve coins, zo heten alle munten buiten bitcoin. Waarvan verwacht wordt dat ze nog veel beter gaan presteren dan de King of Coins, bitcoin. Omdat ze op sterk groeiende blockchains werken voor bestaande klanten, en oplossingen bieden voor echte problemen. Problemen van overheden, bedrijven en burgers. Zoals om betalingen sneller, veiliger en goedkoper te maken. Of tussenpersonen, tussenstadia te elimineren en zo kosten besparen. Of goederen te traceren over heel de wereld op eenzelfde wijze.

Hé, zelfs UNICEF, het kinderhulp-fonds, belegt in cryptomunten, en biedt hulp overal ter wereld! De marktkapitalisatie van bitcoin alleen al bedraagt 500 miljard dollar, we schreven 29 december 2020. Daarmee is bitcoin groter dan VISA, groter dan het grootste warenhuis ter wereld ook, het Amerikaanse Walmart.

Bitcoin studie bewijst

Natuurlijk is bitcoin, zijn alle altcoins ook volatiel. Met grote hoogtes en dalen, op en neer gaan ze. 24/7/365 want cryptobeurzen sluiten nooit. Het kan zijn dat die beweeglijkheid niet-cryptobeleggers afschrikt. Op de langere termijn echter volgt bitcoin een pad naar steeds hogere koersen, en dit al 11 jaar lang, sinds de creatie door de illustere Satoshi Nakamoto. Dus met die volatiliteit valt het wel enorm mee wanneer je bitcoin (en de juiste altcoins) een jaar of langer vasthoudt. Het beste en unieke Model voor bitcoin klopt al elf jaar lang trouwens met de realiteit. Dat is het S2F, Stock-To-Flow Bitcoin Model van een Nederlandse econometrist werkzaam voor een institutioneel, die verder anoniem wil blijven. PlanB is zijn pseudoniem en hij is wereldberoemd in cryptoland. Hier treft u trouwens een interview met hem aan, afgenomen door de Nederlandse macro-econoom en crypto-specialist Madelon Vos.

De projectie van het S2F Model voor bitcoin? 100.000 dollar ten laatste tegen einde 2021. Dat is dit jaar nog! Het betekent ook dat als het Model, een wiskundige berekening gebaseerd op schaarsheid van waarde, blijft kloppen ook dit jaar, BTC nog eens zal verviervoudigen.

Gratis

Het is eveneens goed mogelijk dat nog veel beleggers er niet aan durven, omdat digitale munten, blockchain technologie et al., hen nog een mysterie lijken. Als Chinees in de oren klinken (de enkele sinologen dan uitgezonderd). Moeilijk te begrijpen, gecompliceerd om te vatten. Dat is dan wel een verkeerde perceptie hoor, want middels een paar uurtjes studeren kom je al een heel eind. Of met een goede, duidelijke en begrijpbare Gids. Voor diegenen die het allemaal toch erg moeilijk vinden, hebben we nog een verrassing, leest u nog even verder zo u wilt…

Bitcoin brengt minder risico

Alle studies tonen aan dat - ondanks de volatiliteit - 1, 5 of zelfs 10 procent aan BTC in je beleggingsportefeuille wonderen doet. De prestatie met honderden procenten kan verhogen. Zelfs de volatiliteit en het risico van heel uw portefeuille kan verlágen. Net omdat bitcoin weinig gecorreleerd is, niet of nauwelijks beïnvloed wordt door andere beleggingsinstrumenten. Het kan plots bar slecht gaan op de beurs. Met uw aandelen of obligaties of vastgoedbeleggingen, en dan nog kunnen een paar procentjes bitcoin uw hele portefeuille redden. Het verleden is nooit een garantie voor de toekomst, maar weet dat aan die toekomst, we elke dag schrijven. Elke dag is het begin van de rest van uw leven. Elke dag opnieuw maakt u, bewust en onbewust, uw eigen toekomst. Ook financieel. Wedden dat u nu denkt: was ik ook maar zo´n bitcoin- of cryptomiljonair…? En gelijk heeft u in dat geval. Waarom zou u ditmaal niet uw deel van de (almaar groter wordende) cryptokoek kunnen krijgen? Verdiént u het soms niet? Nou dan!

Cryptobeleggen

We spreken nu al heel de tijd over bitcoin. En hoewel deze munt zo´n 69 procent inneemt in de wereld der digitale munten, bestaan er honderden, letterlijk duizenden altcoins. Die eveneens tienduizenden procenten gestegen zijn, met nog grotere ups en downs soms. De eerste les die je kunt trekken is: hodlen loont. Dat is een insider uitdrukking die zoveel betekent als kopen-en-houden. Tweede les die je moet leren of feit dat je moet beseffen, is dat er elk jaar wel een zogenaamd altseizoen plaatsvindt. Dat is dan een zekere periode waarin bitcoin weinig tot niets doet, of zelfs fors daalt, maar dat de geldstromen richting die altcoins gaan. Dan is het hun moment de gloire. Tijd om uit te blinken. Dus, dit allemaal wetend: met bitcoin alléén kopen mis je heel wat andere kansen. Want niets in de wereld der beleggingen gaat in één rechte lijn omhoog. En daarin is cryptobeleggen geen uitzondering.

Beleggen in cryptomunten: vandaag veel veiliger dan ooit

De bitcoin stierenmarkt van 2020 (die altcoins soms meetrekt maar niet altijd, en ook niet allemaal) is helemaal niet dezelfde als de stierenmarkt van 2017. Deze laatste werd enkel en alleen al gedreven door wat men de retail investor noemt. De kleine belegger en trader. Sinds de zomer van 2020 kwam een heel ander soort belegger aan boord. De institutionelen. Zij die met, letterlijk, miljoenen en miljarden werken. Eerst mondjesmaat, met het beursgenoteerde MicroStrategy, een Amerikaans technologiebedrijf dat geen enkele band of relatie had met de cryptowereld. Tot de stichter en CEO zich er toch voor begon te interesseren. Wat aanving met een investering van 50 miljoen dollar in bitcoin, is een half jaar later een belegging geworden van 1,1 miljard dollar. 70.470 BTC verwierf Michael J. Saylor ondertussen en hij heeft zijn inleg reeds verdubbeld in waarde.

Alle bitcoins worden opgekocht

Andere zogenaamde institutionelen - grote financiële partijen als beleggingsfondsen, verzekerings- en pensioenfondsen, privé-stichtingen et al. - volgden zijn lucratieve voorbeeld en kochten eveneens cryptomunten, meest bitcoin. In totaal bezitten slechts 29 van dergelijke institutionelen reeds 5,48 procent van alle bitcoins die ooit gemijnd zijn. Het grootste deel van bitcoin is inderdaad al gemijnd, zijnde 88,5 procent, oftewel zo'n 18,5 miljoen BTC. En weet dat er slechts 21 miljoen in totaal op de markt kunnen komen. Zo luidt het bitcoin protocol en daar kan nooit meer aan gewijzigd worden. De kers op de digitale taart kwam met het bericht dat ook PayPal, de betaalprovider, zijn 361 miljoen klanten rechtstreeks een vijftal cryptomunten ging laten komen. Dat is al in motion, in zoverre dat PayPal en het grootste digitaal beleggingsfonds ter wereld, het Britse Grayscale Investments, tezamen meer bitcoins kopen dan er gemijnd worden! En in de loop van januari 2021 komen er 28 miljoen van PayPals professionele klanten bij; fysieke handelszaken, online winkels waar met crypto betaald kan worden.

Nu de rally nog meest door institutionelen, de Grote Jongens (en Meisjes) gedreven wordt, is ook voor de kleine belegger investeren in crypto veiliger geworden. Institutionelen beleggen niet voor een paar weken of maanden. Zij hebben - dit meestal in tegenstelling tot kleine beleggers - sterke handen. Zij zijn - heel goed berekende - risico´s gewoon. Zij werken meest met andermans geld en springen daar des te voorzichtiger mee om. Toen zij vooral in het laatste kwartaal van 2020 bitcoin als een safe haven, een veilige reddingsheuvel tegen financieel-economische calamiteiten begonnen te zien, net als goud dat al sinds mensenheugenis is, werd het water veilig. Veiliger, ook voor de retail investor, de kleine belegger of trader.

Tijd om te delen

Om een lang verhaal af te ronden en onszelf even voor te stellen: De Crypto Belegger (DCB) leidt een flink aantal beleggers (uit Nederland, België en andere landen waar Nederlandstaligen wonen) doorheen cryptoland. En dit sinds mei 2019. Het driekoppige team achter DCB vond dat het tijd werd haar expertise te delen met andere geïnteresseerden. Tijd ook dat de cryptomarkt een nieuwe hausse zou aanvangen. Wat vervolgens ook gebeurde. Met elke maand een nummer in pdf dat meestal 50 pagina´s telt. Een Modelportefeuille met een tiental digitale munten, die meer dan verdubbeld is in die periode van 20 maanden. Bestaande uit heel risicovolle munten, gemiddeld riskante munten, en de veiligste digitale coins. Uitgebalanceerd om in zijn geheel een maximum aan rendement te leveren, met een minimum aan risico.

7/7 Bereikbaar

Elke maand volgt u mee de belangrijkste gebeurtenissen in de wereld van digitale munten en blockchain technologie. En uiteraard wordt specifiek alles omtrent de munten in de Modelportefeuille nauwkeurig gevolgd, gebracht en geduid. Zeker wanneer een gebeurtenis invloed kan hebben op de koers. Op een eenvoudige manier uitgelegd en in het Nederlands, zodat iedereen alles goed kan begrijpen. Soms verkopen we iets uit de Portefeuille en af en toe voegen we een munt toe. Dan wordt het hoe en waarom ook uitvoerig verantwoord. Een teamlid staat ook 7/7, dat is zon- en feestdagen inclusief, ter beschikking voor vragen, uitleg en hulp. Zo er iets toch nog niet helemaal duidelijk zou zijn, abonnees met iets zitten, of over wat dan ook extra, persoonlijk en discreet advies behoeven. Met altijd dezelfde dag, en meestal binnen de twee uur, een antwoord, tot de vraagsteller tevreden is. Zo mailde één abonnee reeds, we hebben het geteld, 54 keer naar ons. En toch blijft hij even welkom en wordt hij altijd geholpen.   

Niet voor iedereen

De Crypto Belegger wil er wel zijn voor ´iedereen´ hoor. Iedereen die een graantje of GRAAN wil meepikken van de fortuinlijke cryptokoek. Maar…

Ten eerste: goed, degelijk, betrouwbaar advies in beleggen - waarin dan ook - kost wat. Talloze zogenaamde adviezen vind je overal hoor. Op sociale media bijvoorbeeld als Twitter of Facebook, of op YouTube. Wij noemen het veelal en meest Engelstalige ´praatjes´. ´Five coins that make you a millionaire!´ ´The only cryptocoin for 2021 you need!´ Ja ja, dat zal wel. We waarschuwen iedereen die het horen wil voor bijbedoelingen, betaalde promotie voeringen en zeker pump-and-dump toestanden. Waarbij eerst een grote aantal van een munt gekocht wordt, deze agressief gepromoot wordt, en eens de koers dan hoog genoeg staat, alles meteen verkocht wordt door de ´crypto advisor´. Hij of zij wint - de anderen, de volgers, zij die voor nop op de eerste rang dachten te zitten, verliezen. Denkt u vooral eerst goed na voor u iemand of een of andere obscure beleggingsservice vertrouwen schenkt. Waarom zou iemand, wie of waar ook ter wereld, u gratis advies willen geven om u rijk te maken…

Trouwens, van rijk maken gesproken. De tijd dat bitcoin, of altcoins nog eens met honderdduizend procent gaan stijgen, ligt ver achter ons. Maar een verdubbeling of verdrievoudiging van een gebalanceerde portefeuille op een redelijke termijn, zeg een jaar of twee jaar, dat zit er zeker wel in. Met het nodige oog voor risico en timing, want ook cryptobeleggen is geen gokken. Niet wanneer je geen onbeperkte financiële middelen hebt of wil riskeren. Niet wanneer je langer dan een paar maanden in deze business geld wilt verdienen.

Ten tweede: cryptobeleggen is niet voor iedereen geschikt. Of anders gezegd: niet iedereen is geschikt om in crypto te beleggen. Vanwege de eerder genoemde volatiliteit. Wanneer iemand zijn emoties niet kan bedwingen, en bij een serieuze daling al in paniek wil verkopen, uit schrik dat hij ´alles´ gaat verliezen. Vanwege de stress die beleggen, investeren kan meebrengen. Dan is een oude en wijze beleggersles: beleggen doe je in principe voor de lange termijn, dat is dan 5 jaar en langer. En je investeert nooit meer dan je financieel aankunt. Van geen enkele belegging mag de stand op een gegeven moment uw slaap verstoren. En tevens mag geen enkele belegging uw hele portefeuille in gevaar brengen.

Er kan nog een laatste obstakel zijn om mee te willen doen met cryptobeleggen. In een rustig, niet stresserend tempo. Maandelijks De Crypto Belegger doornemen op een paar uurtjes, eventueel de portefeuille wat aanpassen een enkele keer. Meer hoeft dat niet te zijn. Investeringen, in het algemeen maar zeker in crypto´s, moet je immers de tijd gunnen. Om vrucht te dragen. Liefst ook zit je vroeg genoeg in een investering. Aan een lage koers. Dan hoef je alleen maar te wachten tot je gelijk krijgt. Tot anderen de opportuniteit ook plots opmerken en de koers hoger drijven. Dat heet dan contrair beleggen, tegendraads zijn. Waarde zien wanneer anderen die (nog) niet zien. Dat doet De Crypto Belegger ook. Zo verviervoudigden we bijvoorbeeld onze belegging in LINK, Chainlink, eerder in 2020.

Cryptobeleggen - hoe begin je daar aan?

Een laatste mogelijk obstakel schrijven we, maar dat is er eigenlijk geen. Het kan namelijk zijn dat u nog weinig of zelfs niets afweet van digitale munten, van crypto´s, van cryptobeleggen. U hoort van of leest over grote winsten pakken, en dat gebeurt ook. Door anderen dan, want voor u zijn digitale munten, beleggen in crypto, nog een gesloten boek. U weet er misschien iets van, en hoorde of las erover, maar hoe het precies zit? Er staat ook enorm veel onzin op het internet. Iedereen, dus ook zij die niet gehinderd worden door een teveel aan grijze hersencellen, kan eender wat poneren, over cryptomunten. Zelfs de  reguliere pers en overheden (!) weten vaak niet hoe een en ander eigenlijk in elkaar zit.

Wie kun je geloven, en sterker nog, want het gaat om geld, en soms heel veel geld: wie kun je vertrouwen? Wie heeft als ´adviesdienst´ bijvoorbeeld een adres (in Nederland); een regulier bedrijf of keten van ondernemingen zelfs. Met een BTW- of handelsnummer, een telefoonnummer, een werkende emaildienst die altijd bereikbaar is, bemand is, 7/7? Wie ook heeft als (driekoppig) team tezamen bijna 100 jaar ervaring in beleggen in het algemeen?

Handleiding Cryptobeleggen

Voor u die zich hiermee aangesproken voelt, hebben we een Handleiding Cryptobeleggen gemaakt. Cryptobeleggen - hoe begin je daar nu aan. Eenvoudig en praktisch uitgelegd. Precies dat wat u moet weten, stap voor stap moet doen. Die krijgt u sowieso en die is gratis, mag u voor altijd houden.

Kennismaken zonder verplichtingen

Wie geïnteresseerd is geraakt in wat De Crypto Belegger doet en hoe u daar eventueel profijt uit kunt halen, hebben we het proefabonnement opgezet. Wie denkt dat cryptobeleggen ook iets voor hem of haar is, kan daar voordeel mee doen en wel vrijblijvend. Niet goed is in deze geld terug. Vindt u dat na het eerste nummer dat u in pdf ontvangt, net als de gratis Handleiding Cryptobeleggen, dit alles toch niets voor u is, dan schrijven we het betaalde bedrag terug over. U krijgt dan meteen en voor honderd procent het abonnementsgeld retour. Geen vragen, geen uitleg te geven - niet goed = geld terug.

Een jaarabonnement op De Crypto Belegger kost 750 euro. Dat was in 2019 nog 600 euro. Maar het team spendeert ook weer meer uren, werktijd, aan het zoeken naar de beste investeringen, en sommige research moet noodgedwongen uit het buitenland komen en kost behoorlijk wat. Vandaar deze nieuwe prijs, die zeker te verantwoorden is, ook gezien naar de prestaties van de Modelportefeuille.

Zoals gezegd: vindt u DCB toch niets voor u, dan houd u gewoon de gratis Handleiding Cryptobeleggen en vraagt u om terugbetaling. Die gebeurt dan prompt en voor 100 procent. U ontvangt die 750 euro meteen retour. U beschikt over de volledige wettelijke 14 dagen garantie om erover na te denken. Niet goed = geld terug.

Blijft u abonnee, lid van De Crypto Belegger, dan ontvangt u 12 maandelijkse nummers in totaal. Telkens op de eerste van elke maand. Dan deelt u mee in tal van kansen om uw geld te verdubbelen, te verdrievoudigen en meer. Wanneer er een speciaal Rapport uitgegeven wordt, zoals af en toe wel eens gebeurt, over een heel lucratieve crypto belegging, dan krijgt u dat ook gratis toegestuurd. En dan is er de niet te versmaden 7/7 bijstand, ons emailadres waarop u altijd voor gelijk wat terecht kunt. Met meestal binnen de twee uur respons tot u geholpen en tevreden bent. Vooral voor beginnende cryptobeleggers zal dit wel interessant zijn en nog van pas komen. U bent altijd welkom!


Wilt u De Crypto Belegger zonder enige verplichting uitproberen, en de altijd gratis Handleiding Cryptobeleggen ontvangen, mailt u dan naar decryptobelegger1@gmail.com. Dan sturen we u het rekeningnummer en de gegevens om de 750 euro naar over te maken.


Hopelijk kunnen we u weldra welkom heten, en kunt u beginnen om uw deel van de cryptokoek te verwerven! En hé, misschien wordt u wel de 72.493ste crypto miljonair…?

Dank voor uw tijd en aandacht, en wat u ook beslist of onderneemt: heel veel succes bij het cryptobeleggen. Er zijn immers nog steeds fortuinen te verdienen, en het zou spijtig zijn daar geen deel aan te hebben.

Met vriendelijke groeten,


Het Team van De Crypto Belegger,

Dhr. Tom Lassing, crypto- en blockchain kenner en professioneel investeerder, bekend van o.m. Beursbox.nl, Pro Gain B.V., BeursAccent B.V.
Dhr. Manille Van den Eynde, privé investeerder, gespecialiseerd in de kleinere altcoins
Joost van Buuren, administratief medewerker, publicist bij onder meer Biflatie.nl

  
Wettelijke bepalingen (formeel, die we verplicht zijn te vermelden):  

Disclaimer: Alle informatie die je op deze pagina’s vindt, als inhoud van De Crypto Belegger, is louter informatief en bevat geen investeringsadvies noch een aanbod, uitnodiging of aanbeveling om een financieel instrument aan te kopen of te verkopen of om een andere transactie aan te gaan. Wij zijn geen professioneel financieel adviseurs. Als je in crypto wilt investeren, investeer dan alleen geld dat je bereid bent te verliezen, want de kans dat je het verliest is altijd aanwezig. Wij zijn niet verantwoordelijk voor de investeringskeuzes die jij maakt, de enige die hiervoor verantwoordelijk is, ben jij zelf.
Ik bestel het abonnement op de Crypto Nieuwsbrief (PDF formaat) en maak per direct 750,00 euro over op rekening van Pro Gain BV


Rekeningnummer
IBAN nummer  NL87ABNA0571043135
Op naam van Pro Gain BV
Sint-Oedenrodeseweg 41
5681 PH  BEST

Bestelt u vanuit het buitenland? De BIC code is ABNANL2A

Ik bestel het jaarabonnement op De Crypto Belegger Nieuwsbrief (PDF formaat) en de gratis Handleiding Cryptobeleggen. Ik heb 14 dagen na ontvangst
om weer op te zeggen en mijn geld volledig terug te krijgen zonder verdere verplichting. De gratis Handleiding mag ik altijd houden. Ik maak
per direct 750,00 euro over op rekening van Pro Gain BV

Zorg er voor dat we uw bestelling herkennen! Zet uw Email adres even bij de mededelingen. (@ kan niet altijd. Vervangen het dan met "at".)
Pro Gain BV KvK 17254080 BTW 8208.89.234
Sint Oedenrodeseweg 41 5681 PH BEST Tel: 06-29067997
Terug naar de inhoud