Een unieke maar riskante beleggingsstrategie. - BeursAccent

Ga naar de inhoud
Verdere services

Beleggen in extreem in elkaar
getrapte Chinese aandelen


Koers/winst verhoudingen van gemiddeld onder de 3...!


25 aandelen die terecht of onterecht op een extreem lage waardering terecht zijn gekomen. Sir Tempelton werd ooit rijk door een portefeuille vol met 1 dollar aandelen te kopen. We hebben nu de TempleTom collectie van 25 spotgoedkope Chinese aandelen!


Beleggen kan je zo moeilijk maken als je zelf wilt. Uiteindelijk blijkt achteraf toch steeds weer dat je goedkoop moet kopen en duur moet verkopen. Dat is de beste strategie.

Wat beleggers maar niet begrijpen, is dat aandelen die 'goedkoop' zijn, ook impopulair zijn. Immers zouden ze anders niet meer goedkoop zijn. Om dus succes te hebben, moet je kopen wat anderen op dat moment niet willen hebben en je moet verkopen wat iedereen op dat moment aan het kopen is. De meeste beleggers doen het anders om.

Ik hoop dat u begrijpt wat hierboven staat.


Tegendraads beleggen wordt vaak gezien als kopen als de koersen dalen. Dat is echter onzin. U moet kopen als anderen een waarde die bedrijven bezitten niet naar de volle waarde inschatten. Dat heeft dus niets te maken met dalende koersen. U moet puur kijken naar wat of een bedrijf waard is en welke kansen het biedt. Wat de koers nu of morgen doet, is irrelevant.

Pak kansen die anderen, om welke reden dan ook, niet zien.


Om die reden ben ik gaan zoeken in China. Mogelijk hoorde u al van de fraude van Chinese bedrijven die in Amerika op de beurs een Reverse Take over deden om via die weg in Amerika op de beurs te komen. Naar is gebleken waren er een aantal bedrijven die vervolgens twee boekhoudingen aanhielden. Een Chinese boekhouding en een Amerikaanse. In Amerika werden de cijfers veel mooier gepresenteerd. Dit om veel Amerikaanse beleggingsgeld te verkrijgen. Helaas lijken enkele fraudes wel degelijk bewezen te gaan worden en was er in enkele gevallen sprake van grove boze opzet.

Vanuit dat gegeven is vervolgens ieder Chinees aandeel verdacht geworden en zien we dat beleggers deze aandelen massaal de rug toekeerden. Dalingen van meer dan 90% zijn geen uitzondering gebleken. Vervelend voor de zittende aandeelhouders, maar wat een kans voor beleggers die goedkoop willen kopen! Niet omdat de koersen gedaald zijn, want dat boeit me niet zo. Wat veel belangrijke is, is dat de fundamentele cijfers nu zo mooi zijn. Koers/Winst verhoudingen van 1 tot 7, PEG ratio's van onder de 0,2 tot 1, Dat alles soms ook nog met een positieve cash flow. Allemaal zaken die voor een tegendraadse belegger heel interessant zijn.

Waarom laten beleggers dit soort buitenkansjes liggen?


Nu, dat is simpel. De kans bestaat dat er nog altijd enkele bedrijven zijn die nog niet gesnapt zijn... Dat is dan ook de reden dat ik 25 van die extreem goedkope Chinese aandelen bij elkaar heb gezocht. 25 keer hetzelfde bedrag in deze aandelen. Misschien blijken er enkele toch fraudes te zijn, maar de kans dat ze alle 25 een fraude zijn, is vrijwel uitgesloten. Sterker nog, ik heb de verwachting dat het met die fraudes uiteindelijk wel mee zal vallen. China is nu eenmaal een economie in opkomst. Heel bewust heb ik dan ook gekeken hoe veel schorters er in een aandeel zaten.

Uit een selectie van uiteindelijk zo'n 50 aandelen heb ik er 25 uitgekozen die in mijn portefeuille terecht mogen komen. Ik ga vervolgens 25 keer een zelfde bedrag in deze aandelen stoppen. Bij de één houdt het in, 500 aandelen, bij de ander misschien 25 aandelen. De koers van het aandeel is geen indicatie voor de waardering. In het rapport vindt u de naam en de code van alle aandelen. U vindt de K/W, de PEG, de Cash Flow indicatie.

Wat de bedrijven verder doen, is voor mij niet interessant. We kopen puur 25 stukken omdat ze extreem laag gewaardeerd zijn.

Let op! Als u niet de intentie heeft om alle 25 aandelen te kopen, dan moet u dit rapport niet bestellen! Als u verwacht dat ik meer dan het bovenstaande ga uiteenzetten over de bedrijven achter de aandelen, moet u dit rapport niet bestellen. Als u zekerheid wilt en geen risico wilt lopen, moet u dit rapport niet bestellen.

Wilt u echter laag kopen, dan is dit uw kans. De waarderingen zijn echt extreem te noemen. In Nederland en België vindt u echt geen aandelen met een K/W van 3.      

Bestelt u daarom nu dit Nederlandstalige TempleTom Chinese aandelenrapport en profiteer van ongekende onderwaarderingen. Het kost u eenmalig 48 euro. Zodra uw overboeking binnen is, sturen we u het rapport per E-mail toe!


Nota Bene: In dit rapport treft u een flink aantal zeer interessante en opmerkelijke Chinese aandelen met beursnotering in Amerika aan. Aandelen die niet op de beurs van Amsterdam en Brussel genoteerd staan, maar wel op de Amerikaanse beurzen. U moet zelf even bij uw broker of bank nagaan of u kunt beleggen in aandelen die in Amerika of Canada genoteerd staan. (Zover ons bekend kunt u met TradersOnly, Lynx, Alex, Binck, Interactive Brokers en ABNAMRO uiteindelijk wel beleggen in de meeste van deze aandelen)
Uw gegevens worden op geen enkele manier aan derden verstrekt of verkocht. Met uw aanmelding geeft u ons toestemming u over onze aanbieding te mogen informeren. Onder iedere mail die we u versturen staat een uitschrijflink en als u die aanklikt houdt het in dat u definitief niets meer van ons via deze mailinglijst zult ontvangen.
 

Vriendelijke groeten,
Tom Lassing


Terug naar de inhoud