Opweg - BeursAccent

Ga naar de inhoud
Verdere services
Hallo,
Dank u wel voor uw vertrouwen. We gaan op weg naar een x 10 van de aandelen portefeuille. Dat kan zijn op korte termijn met de uiterst speculatieve portefeuille, maar kan ook zijn op één van de twee veel zekerder methodes.

Als eerste is even belangrijk dat u de berichten goed gaat ontvangen.
We werken met een aankondiging via Telegram. Telegram is een app voor op de smartphone.
Hoe werkt het: U moet de app op uw smartphone zetten en dan, als dat gedaan is, via uw smartphone op deze link klikken: https://t.me/joinchat/Rhi21spu5GrQgMng
Het zou een overbodige mededeling moeten zijn dat u natuurlijk wel een internet verbinding op uw smartphone moet hebben. Als het gelukt is, kunt u zien hoeveel mensen er deelnemer in het kanaal zijn. Meer ziet u dan nog niet. Het is dan gelukt. U krijgt een bericht zodra ik een mail gestuurd heb.

Al onze posities kunnen worden ingenomen met een DeGiro, Binck, IB, Mexem, Lynx of TradersOnly broker account.
We beleggen in Noord Amerikaanse aandelen, dus in Amerikaanse en heel soms in Canadese dollars noterende aandelen. We controleren de beschikbaarheid van de aandelen op DeGiro. We nemen de posities in op een TradersOnly account.

We geven vooraf via E-mail aan wat wij gaan doen. "Wij" zijn Tom Lassing en Hakkan Yildirim. U heeft alleen van doen met Tom.
Al onze posities zijn door ons samen besloten. Zo proberen we te voorkomen dat het 'te wild' gaat worden. Zodra de E-mail onderweg is, doen we ook een Telegram bericht uit. Zo weet u dat er mail binnen moet komen. Heeft u na een kwartier na het Telegram bericht nog altijd geen mail, mailt u dan even naar tom@lassing.nl. Er is dan iets misgegaan en dat corrigeert Tom dan even handmatig.

We geven u GEEN individueel advies. Dat mogen we niet. We brengen de nieuwsbrief uit en u bepaalt zelf wat u met de gegevens daar in gaat doen. U kan ons daarover niet bellen of mailen. Wel kunt u ons even een e-mail sturen als u algemene vragen heeft.

Deze service is een jaarabonnement. Ook als we de 100% al eerder voorbij zouden zijn... Iets dat nu nog wel heel ver weg lijkt. Aan de andere kant... In de eerste twee weken steeg de speculatieve portefeuille 62%. Dat maakt heel veel mogelijk in 52 weken.

Tom maakt af en toe ook een video exclusief voor de abonnees van de x10 nieuwsbrief waar u nu ook abonnee van bent.

Het spreekt vanzelf dat u de ontvangen berichten niet mag doorsturen of publiceren. Wilt u er in het openbaar iets over zeggen of schrijven, neemt u dan even contact met Tom op via tom@lassing.nl. Vooraf overleg voorkomt vervelende misverstanden. Als we zonder overleg of toestemming maar derden doorsturen ontdekken, is dat direct reden tot stopzetting van de service en mogelijk een schadeclaim vanwege gemiste inkomsten. Doe dat dus niet, OOK niet naar beleggingsvrienden.

Het kan zijn dat u zelf tegen een positie aanloopt waarvan u denkt dat die heel interessant kan zijn. Of misschien heeft u zo'n positie al in portefeuille. Laat het weten via tom@lassing.nl. We gaan er in ieder geval naar kijken!

Welke posities als nieuwe klant innemen?
- Onze suggestie is te kijken naar aandelen die nog dicht bij de aankoopkoers van de voorbeeldportefeuille liggen. U moet echter niets. U bepaalt zelf wat u uiteindelijk doet. De uranium aandelen zijn wat Tom betreft een must voor letterlijk de komende jaren. Dit omdat daar ook een duidelijk uit te leggen langere termijn trend achter zit. Een mooie basis van de portefeuille.

Welke verdeling over de fondsen?
- We willen in principe dicht bij de 100% belegt zijn, en dus stoppen wij ons geld zo snel mogelijk weer in posities. De omvang van de positie is dus NIET omdat we zo'n positie belangrijker vinden. Er was simpelweg mogelijk geen geld meer vrij voor meer. In de speculatieve portefeuille moet alles ingezet zijn, want cash geld is verloren geld. De uitdaging van x10 is te groot om cash te willen zitten. Dat geldt dus mogelijk ook voor u.
Maar...
Dan komt er een nieuwe tip en wij verkopen een positie die u niet heeft om die nieuwe positie te kopen... Wat dan?
- Dat is aan u. We blijven zeggen dat u niet 100% hoeft te volgen. Geen enkele portefeuille is gelijk aan de voorbeeld portefeuille. Hoeft ook niet. Hoewel niet iedere positie zal knallen, zijn we wel met dat oogmerk ingekocht. Soms lukt dat, soms niet. Soms gaat het snel en soms ... niet. Wilt u ook x10 halen, dan moet u ook niet cash blijven zitten. Is de beurs al weken strak omhoog, dan kunt u er van uit gaan dat er ook wel weer een correctie moment kan komen. Bepaal dus zelf hoe snel u 'all-in' wilt zijn.

Waarom vertellen we zo weinig over de bedrijven achter de aandelen?
- Die informatie is voor de speculatieve portefeuille niet zo heel interessant. We kopen de posities omdat we flinke bewegingen verwachten. Of dat met een achterliggend winstgevend bedrijf is, of met een waardeloos bedrijfsconcept, dat is bij de speculatieve portefeuille van geen belang. De beweging is waar we voor gaan. Als die is geweest, dan zijn we ook weer uit dat aandeel. Komt die beweging niet, dan nemen we liever verlies dan zitten wachten en hopen. In de andere portefeuilles is het verhaal er achter veel belangrijker en wordt dat ook verteld.

Hoe vaak krijg ik een portefeuille overzicht?
- We proberen na iedere dag met transacties een nieuw overzicht te maken. Vaak komt dat overzicht pas in de volgende ochtend. Dankzij een lezer is er nu ook een online overzicht beschikbaar van de speculatieve portefeuille.

Hoeveel posities nemen we in?
- Geen idee.

Wat zijn de risico's?
- Uiteraard het feit dat aandelenkoersen hard kunnen dalen. Het grootste risico is echter een totale beurscrash. Als ons dat overkomt in de speculatieve portefeuille, dan is het een enorme domper die maar zo 50% van de portefeuille waarde verloren kan laten gaan. We gaan dan wel door, maar in een bearmarket is het lastig zaken doen met het kopen van aandelen. x10 is dan wel heel lastig en duurt langer dan in een hype markt. Voor één van de andere twee portefeuilles is een beurscrash juist heel gunstig... Maar dat leest u wel als u het abonnement neemt.

Waar kijken we naar voor wat betreft het innemen van posities?
- In een normale portefeuille kijk ik naar winst, K/W en verwachtingen, gecombineerd met TA. In de degelijke portefeuilles is dat uiteraard van groot belang. Ook dividend rendement nemen we daarin mee. Bij de speculatieve portefeuille kijken we vooral naar sentiment. Hoe veel wordt er over een aandeel gezegd en geschreven en is die hoeveelheid aan het toenemen? Dat is bij de speculatieve aandelen voor ons belangrijker dan het bedrijf er achter.

Hebben we een bepaalde vraag nog niet beantwoord, dan kunt u mailen naar tom@lassing.nl.

Heel veel succes met uw beleggingen. We doen ons best om u zo goed mogelijk met uw x10 challenge te helpen.

Hakkan en Tom
Pro Gain BV KvK 17254080 BTW 8208.89.234
Sint Oedenrodeseweg 41 5681 PH BEST Tel: 06-29067997
Terug naar de inhoud