Grote beleggers - BeursAccent

Ga naar de inhoud
Verdere services
(GROEN) BELEGGEN buiten de beurs

Zoals u ongetwijfeld weet, is er meer dan beleggen op de beurs. Tegenwoordig kan je via bijvoorbeeld crowdfunding ook in de nodige initiatieven investeren. Soms alleen voor de lol, maar regelmatig ook heel serieus.
Er is voor de nodige initiatieven veel geld nodig. Geld dat banken niet zo makkelijk meer uitlenen. Die speculeren liever zelf een beetje op de beurs.

Het is daarom geen verrassing dat alternatieve geldbronnen overal gezocht en gevonden gaan worden. Er zijn namelijk heel wat interessante intiatieven gaande.
Zo ook bijvoorbeeld het initiatief om overal in de wereld zonnepanelen centrales van de grond te krijgen.
Alle landen in de wereld hebben afgesproken dat het aandeel duurzame energie omhoog moet. Dat kan zijn de warmte van bronnen in de grond, dat kan zijn waterkracht, maar ook wind en zon zijn enorm belangrijk.
Een prachtige manier om veel energie op te wekken is met zonnepanelen.
Dat kan op eigen huis, zo heb ik zelf al 43 panelen op mijn dak liggen, maar het kan ook door te beleggen in initiatieven waarbij bijvoorbeeld op een oude vaalt duizenden zonnepanelen worden geplaatst.
Ik was enkele weken geleden bij een dergelijk initiatief in Duitsland.
                              
Een prachtige opzet, waarbij een Duits/Nederlandse onderneming het initiatief nam en heel de opzet gebouwd heeft.
Vooralsnog is het niet nodig of verplicht om er ook opslag van energie bij te ontwikkelen. Je kan dus rechtstreeks op het nationale grid leveren.
Ideaal, want dat scheelt heel veel kosten. Het opslaan van energie is namelijk waarschijnlijk net zo duur als heel de huidige installatie.

Het bedrijf in kwestie heeft nu al over heel de wereld 1.500 van dit soort installaties aan zonnepanelen gebouwd. Ze hebben dus de nodige ervaring.
Ze zoeken echter altijd partners die per project het benodigde vermogen inbrengen. Ze hebben namelijk naast een bodem ook kapitaal nodig. De bodem kan overigens een veld zijn, maar ook een vaalt. Het kan zelfs een gebouw zijn.
Als het maar een behoorlijke oppervlakte is en er toestemming is om een zonnepanelen centrale te ontwikkelen.
De techniek is niet veel anders dan uw panelen op het dak. Het zijn er alleen 1000x meer.
Dus is daar ook kapitaal voor nodig.
Ik ben op dit moment in gesprek met ze. Ik wil namelijk proberen om ook lezers van Beursbox de kans te geven in een dergelijke opzet te beleggen.
Dat is minder makkelijk dan zo even gezegd. Zo is er nu een project waar 2 miljoen euro voor nodig is. Als er een lezers is die met dergelijke bedragen werkt, dan heb ik een interessante casus. Ik vrees dat niet veel lezers dergelijke bedragen kunnen investeren in een zonnepanelen park in Nederland. Dan ga je zoeken naar beleggers die een ton of meer kunnen beleggen. Ook nie tmakkelijk te vinden. Immers zullen ook relatief weinig lezers makkelijk meer dan 100.000 euro kunnen neertellen. Dat is het bedrag waarmee je als aanbieder de dure AFM buiten de deur houdt, maar het is ook een beleggingsbedrag waarmee je kosten per belegger laag houdt. De AFM levert geen meerwaarde met haar toezicht, maar ze kost wel klauwen met geld.

Wil je beleggers met minder geld laten investeren, dan moet je AFM toestemming verkrijgen, en/of slimme bestaande wegen bewandelen om het betaalbaar en dus ook interessant te houden. De kosten voor de AFM gaan TEN KOSTE van het rendement voor de belegger.
De AFM maakt het dus sneller oninteressant om beleggers de kans te geven met kleinere bedragen in te laten stappen. Vooralsnog is het onmogelijk gebleken voor bedragen onder de 25.000 euro om mee te doen. De kosten per belegger lopen dan altijd te hoog op.
Maar op dit moment heb ik ook nog geen concrete oplossing voor bedragen vanaf 25.000 euro. Er is wel een gesprek gaande met een beleggingsfonds aanbieder, maar als het al wat wordt, dan duurt het nog een lange tijd voor het concreet wordt. Zo zou die aanbieder een apart beleggingsfonds kunnen oprichten, met daarin meerdere projecten waarin ze dan participeren.
Er is nog niets concreet. Toch wil ik u de kans geven alvast kenbaar te maken dat u dan in de toekomst, als we meer weten, mogelijk interesse heeft.
Ik wil u daarom vragen in dat geval hier in te schrijven. Zoals gezegd, ik heb nog geen concreet aanbod, maar als ik honderden mensen heb die eventueel interresse hebben bij bedragen vanaf 25.000 euro, dan maakt het het wel makkelijker om de nodige stappen te ondernemen.
Er zijn immers ook vermogensbeheerders met vergunning die mogelijk dit soort klanten kunnen bundelen om dan alsnog betaalbaar keurig aan alle AFM voorwaarden te voldoen.

Geef hier op als u eventueel interesse zou hebben voor een belegging van 25.000 tot 100.000 euro

Als u gaat voor bedragen van 100.000 tot 2 miljoen, dan graag hier uw melding.
In dat geval vragen we ook om uw telefoon nummer. Mocht namelijk het project concreet worden, dan bellen we u voor het maken van een afspraak. Er moet dan namelijk snel geschakeld worden en dan moeten we geen tijd verliezen met mailtjes die gemist worden.
Uiteraard bellen we u alleen als er over dit onderwerp iets concreet wordt. U zegt niets toe, en wij bieden nu nog niets aan. Zo ver is het nu nog niet.
Terug naar de inhoud